[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Kucher  
НОВИНИ ДЕПАРТАМЕНТУ 03.06.2011 11:23
KucherДата: Пятница, 03.06.2011, 16:46 | Сообщение # 1
Временно ПРИБЛАТНЕННЫЙ
Группа: Администраторы
Сообщений: 78
Награды: 2
Репутация: 50
Статус:
В рамках акції “Журналісти захищають Батьківщину”, яка відбулася у Деснянському навчальному центрі, представники вітчизняних ЗМІ перевірили свої вміння та навички з військової підготовки у змаганнях з військовослужбовцями-контрактниками

З нагоди професійного свята День журналіста 2 червня Департамент преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України провів на базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗС України, розташованого у смт. Десна на Чернігівщині, акцію “Журналісти захищають Батьківщину”.

Представники вітчизняних ЗМІ мали змогу ознайомитися із життєдіяльністю та побутом військовослужбовців навчального центру, а також перевірити свої вміння та навички з військової підготовки у змаганнях з військовослужбовцями-контрактниками.

За умовами змагання, учасники розділилися на три команди. Змагалися між собою журналісти друкованих засобів масової інформації, представники аудіовізуальних ЗМІ та воїни-контрактники 169-го Навчального центру.

Команди журналістів і контрактників змагалися у виконанні вправ з вогневої підготовки, зокрема, виконали вправи стрільб із пістолета Макарова, автомата АК-74, снайперської гвинтівки Драгунова. Також учасники акції метали на влучність учбову гранату та одягали на швидкість захисний комплект від зброї масового ураження. Охочі представники ЗМІ під керівництвом досвідчених інструкторів мали змогу опанувати основи водіння танка Т-64 та бойової машини піхоти.

Не дивлячись на неймовірну спеку, змагання проходили дуже жваво та у запеклій боротьбі.

Учасниця акції, журналістка телерадіокомпанії “Україна” Мар’яна Бухан по завершенню заходу зізналася, що долати етапи змагань було не просто, а в деяких моментах навіть складно, але разом з тим все проходило цікаво та видовищно.

- Про армійське життя я знала лише поверхнево. Те, що я побачила і відчула мене дуже сильно вразило, - поділилася враженнями Мар’яна Бухан.

За підсумками змагань перше місце у напруженій боротьбі зайняли “професіонали” військової справи – контрактники 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України. Друге місце дісталося представникам аудіовізуальних засобів масової інформації. Почесну третю сходинку з відставанням від срібних призерів у декілька балів зайняли журналісти друкованих ЗМІ.

Начальник 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Віктор Бокій зазначив, що під час змагань журналісти продемонстрували вміле володіння зброєю і склали достойну конкуренцію військовослужбовцям-контрактникам.

В особистій першості у змаганнях з метання учбової гранати перше місце виборов шеф-редактор журналу “Камуфляж” Юрій Яременко. У стрільбі з автомата Калашникова не було рівних фотокореспонденту газети “Голос України” Олександру Клименку. Найвлучнішим у виконанні вправи стрільби зі снайперської гвинтівки Драгунова став оператор телерадіокомпанії “Україна” Андрій Романюк.

Усі переможці, призери та учасники змагань отримали від організаторів акції грамоти та цінні подарунки - кепки, футболки та фляги із символікою 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України “Десна”.

Підбиваючи підсумки змагань, директор Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України Олександр Клубань наголосив, що цей спільний захід був спеціально організований напередодні професійного свята Дня журналіста.

– Ви належите до славної когорти тих, хто інформує суспільство про життєдіяльність Збройних Сил України про виконання своєї основної місії – захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Сьогодні ви побачили армію, якою вона є з середини і мали чудову нагоду відчути себе у ролі солдата-контрактника. Впевнений, це дозволить вам ще глибше проникнути у життєдіяльність Українського війська, – підкреслив Олександр Клубань і подякував учасникам акції за вмілі дії в ході змагань.



 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:


| Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтов - uCoz |